Maria Luisa Rubio

Maria Luisa Rubio

Category : voluntaris

Avui entrevistem a Maria Luisa Rubio

Com et definiries?. Parla’ns una mica de tu.
Sóc Biòloga i he fet de professora de Biologia i Geologia a instituts de Barcelona i Badalona  durant 34. Ara estic jubilada.

M’ha agradat molt la meva professió i estic orgullosa de poder haver acompanyat en el seu aprenentatge a una gran quantitat de nois i noies al llarg de tot aquest temps.
Actualment  disposo de bastant temps lliure en el que m’he proposat retrobar antics amics, conservar els que tinc i dedicar part del meu temps a  fer tasques que puguin ser útils a altres persones

Fa quant de temps que ets voluntària?
Sóc voluntària d’Estel Tàpia des de l’any 2011.

Quina feina fas a Estel Tàpia?
Vaig començar treballant amb els usuaris, fent la feina que ells feien, amb altres voluntàries, com la Maruchi i la María, amb les  que coincidia els dimecres a la tarda: pintar dracs,  fer etiquetes, empaquetar ecotons,…….
Aviat vaig dedicar-me a fer, a ,més a més, altres feines, com recopilar totes les fotos de l’Associació, digitalitzar-les i ordenar-les. També ho vaig fer amb les referències d’Estel Tàpia que sortien als mitjans de comunicació.
Actualment sóc  la secretària de la Junta Directiva de l’Associació.
Amb la Carme Albaladejo, la Marga Montobbio i la Roser Lladó, voluntàries,  i amb l’equip educatiu d’Estel Tàpia, hem dissenyat el “Projecte Endavant” que és el pla de formació per l’Aula Formativa d’Estel Tàpia, que ha començat a funcionar l’any 2014.

Podries explicar-nos alguna anècdota que t’hagi passat i que hagis viscut positivament en aquesta casa? L’actitud d’algú, una conversa, una mirada…

Recordo molt agradablement la celebració del Nadal del 2013, on tots ens vam sentir representats en la trama que es va construir .

El classificar les fotos des del començament de l’Associació , m’ha permès  conèixer  la  seva història, veure com ha canviat el perfil dels usuaris des del començament fins al moment actual,  constatar que usuàries, com la Pilar, la Merche o  la Margnòlia, porten molts anys a Estel Tàpia, i que la Marga Montobbio participa com a voluntària des del començament de la institució.

Un moment emocionant va ser  el lliurament, el desembre passat, dels certificats dels mòduls que van cursar els usuaris dintre de l’Aula Formativa

Per tu, què és l’èxit en el context de la nostra organització?
Crec que l’èxit és que cada dia es puguin obrir les portes i que els usuaris acudeixin contents  “a la feina”. La manca de recursos econòmics és un problema greu  i el que puguem continuar amb el projecte és un èxit.

Què hem de replantejar-nos en aquest món?
Crec que no és just que el lloc de naixement marqui i influeixi tant en la vida de les persones. Jo sóc una persona discapacitada (vaig tenir poliomielitis als 18 mesos), com molts dels usuaris de l’Associació, però vaig poder estudiar una carrera universitària i fer un treball que m’ha omplert i satisfet. Crec que si hagués nascut en algun  país del 3r món, com molts dels nostres usuaris, no hagués tingut aquestes oportunitats.

Què t’aporta ser voluntària d’Estel Tàpia?
Un enriquiment personal i un agraïment per poder fer aquesta tasca.
Què creus que ens fa caminar i obrir la porta cada dia en Estel Tàpia?
L’esperança de que els usuaris puguin trobar un camí.