Rebem un grup de treballadores socials italianes

Rebem un grup de treballadores socials italianes

Category : actualitat

L’associació juvenil Proyecto Barcelona, que es dedica a gestionar projectes europeus de Mobilitat professional, ens va visitar el passat setembre amb un grup de 10 treballadors italians de la regió del Piemont actius en l’àmbit de la immigració.

El grup de treballadors va visitar Barcelona durant una setmana al setembre per tal de trobar a entitats actives en l’àmbit de la integració lingüística i social de persones immigrants, aprendre sobre el procés d’immigració al territori Barcelonès i intercanviar experiències i bones pràctiques amb els operadors locals.

En Estel Tàpia vàrem organitzar una trobada formativa sobre la nostra feina i un intercanvi de bones pràctiques amb particular atenció a les metodologia d’integració de persones immigrants analfabetes o amb baixa escolaritat, de les persones pertanyents a les comunitats magribina i xinesa i a les integració de les dones.

Durant la visita, els vàrem explicar com funcionem, la nostra història i com no, els nostres èxits. Ells ens van comentar la seva situació respecte la immigració a Itàlia que ens va resultar molt interessant.
En general va ser una jornada molt formativa tant per a elles com per a nosaltres. Els ecotós van ser tot un èxit!